بیانات امام خامنهای در مهر ماه سال 91 در جمع معلمان خراسان شمالی
· آیات مربوط به منافقان تمام شد.
· این که خدا با حالت خطاب، دستورات و قوانین دینی را بیان میکند، یعنی بر خلاف کتب قانونی که بیان قوانینشان خشک است و بیروح،قرآن چون با روح و عاطفه مردم سر و کار دارد، به حالت خطاب قوانینش را بیان میکند.
·
· خدا با خطاب به مردم( همه مردم) در این آیه سخن میگوید.(دعوت عمومی) یعنی اسلام جهانشمول است و عبادت خدا، وظیفه همه مردم است.
· عبادت یعنی بندگی کردن و بندگی کردن باید برای رب و پرورشدهنده باشد.
· چرا باید خدا را عبادت کنیم؟ چون ما و پیشینیانمان را خلق کرده است. شاید از این جهت خداوند عبادت را به خلق ما و پیشینیانمان ربط میدهد، که ما در صورتی که بدانیم خالق ما و پیشینیانمان کیست، ناخودآگاه حس پرستش و تشکر به او خواهیم داشت.(یکی از دلائل و فلسفههای عبادت، شکرگزاری از ولیّ نعمت است.
· اینکه خالقیت را مطرح کرده و بعد میخواهد که خالقتان را رب بدانید و بعد پرستشش کنید؛ نشان گر این مطلب است که مشرکان خالقیت را پذیرفته ولی ربوبیت را انکار مینمودند و خداوند در این آیه، هم «خلقکم» آورده و هم در کنارش«ربکم» و این یعنی«خالق شما، پروردگار شماست.»(موید دیگر: آِه 1022 سوره انعام)
· از اولین و بزرگترین نعمتها، نعمت آفرینش است و اولین امر و دستور به همه انسانها، بندگی و عبادت است.
· اینکه خدا تذکر میدهد خالق پیشینیانمان هم، اوست، شاید نوعی ملموس کردن و عاطفی کردن قضیه و در نتیجه اثرگذاری بیشتر قضیه باشد.
· در عین اینکه خدا را عبادت کردیم، نباید غرور ما را بگیرد، چرا که با وجود عبادت، شاید(!) در زمره باتقوایان قرار گیریم!
· عبادت عامل تقواست. اگر عبادتی در ما تقوا ایجاد نکند، عبادت نیست.
· هدف هستی، انسان کامل است، اگر حجت خدا نباشد، زمین اهلش را سقوط میدهد، زیرا هدف آفرینش هستی،بهرهگیری انسانهاست(«خلَقَ لکم» و «سَخَّر لکم») و هدف انسانها عبادت(« و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون») و هدف عبادت تقوی( واعبدوا ربکم، ...لعلکم تفلحون) و هدف تقوی رستگاریست(واتقوا الله لعلکم تفلحون).
این جلسه مربوط به 20 آیه اول سوره بقره میباشد:
1) حروف مقطعه:
2) آن کتاب که در آن شکی نیست؛ برای پرهیزکاران در آن هدایتی است.
بقیه در ادامه مطلب