شخصي از امام صادق عليه السلام پرسيد:
- بين دو حاكم در ترديدم، چه كنم؟
- عادل، صادق، فقيه و با تقواترين را انتخاب كن!
- اگر به تشخيص نرسيدم؟
- ببين افراد متدين به كداميك متمايل اند.
- اگر نفهميدم؟
- بنگر به مخالفان آئين ما ، كدام يك را بيشتر مي پسندند، او را كنار بگذار و ببين كدام بيشتر خشمگينشان مي كند، او را برگزين.
______________________________
- اصول كافي- جلد 1 ص 67-68
ديروز يه جلسهاي داشتيم به شكل خصوصي؛البته بعد از جلسه از سخنران جلسه اجازه انتشار سخنان را گرفتيم؛ از اونجا كه مطالب خيلي جالب بود، گفتم اينجا هم بيارمشون. البته ذكر اين نكته هم ضروريه كه من به خاطر اينكه با بچههام رفته بودم و پسركوچيكم آروم يه جا نمينشست، بيشتر سرپابودم و در نتيجه نتونستم صحبتا و به خصوص اسامي رو يادداشت كنم. ولي خب اصل مطالب رو اينجا ميارم براي استفاده دوستان جوياي حقيقت:
سخنران محترم كه البته ظاهرا خيلي سياسي بودن و خودشونم مدتها در سمتهاي بالاي كشوري بودن و مطالعات و كتاب سياسي هم داشتند و اهل تحليل و بررسي مسائل سياسي و داخلي و خارجي بودن، ابتدا از دوران رياست جمهوري آقاي هاشمي شروع كردن و اينكه حتي يك مقدار زاويه داشتن با رهبري چه نتايجي رو براي كشور پديد مياره و گاهي حتي كاملا ناخواسته و به خاطر همين زاويه كوچيك و يا سادگي فرد و سوءاستفاده اطرافيان از همين سادگي، كشور متحمل چه خساراتي شده.
از دوران سازندگي گفته شد و اين اعتقاد كه زير چرخ توسعه بايد اون 50 هزار نفري كه زير خط فقرن، له بشن و صاحبان اين ايده و نظريه و اونها كه با نزديكي به رئيس دولت سازندگي و سوء استفاده از ايشون و همون اندك زاويه موجود، كسي مثل هاشمي رو كه از قضا در انقلاب و پيروزيش و دوران جنگ نقش فعال و روشن داشته، ولي بعد تبديل شد به كسي كه ....
دنبـــــــال يك بهــــــــانه يا در پي دليـلي؟ دلبستهي حقيقت يا مست قـــال و قيـلي؟
بهر رهـــــــايي از اين پيچ و خم مســـــائل محتـــــــاج تونل و پل، يا راستـــــينْ سبيلي؟
از بهر ارتقـــــاي توليد و نـــان چه خواهي؟ يك فـــكر كــــــاري يا نه، لنگ كلنگ و بيلي؟
فرهنگ و دين، آنگاه، كـــار و تلاش بسيار يا كــــــار و كـــــــار و آنگه، دينداري قليلي؟
در بينش سيـــاسي، سوسوي بيرمق يا خورشيد تابنــــــاكي، مصبــــاح سلسبيلي؟
در موضع دفـــــاع از فرّ و كيــــــــان و عزّت يك پرچــــــم ســـــــرافراز، يا روح مُنفعيلي؟
هنگـــــــــام روبهرو با مستــــــــكبران قلدر دستي دراز و لرزان، يا رعد و برق سيــلي؟
رنگي از اين و رنگي از آن، چو هاشمي، يا آقـــــا، امـــام، رجايي، مردي از اين قبيلي؟
اين هشت مرد ميدان، هستند خوب امّــــا اصلح خداوكيلي، كس نيست جز «جليلي»
همزمان كه دارم اين مطلبو مينويسم، شبكه قرآن داره سخنراني آيت الله خاتمي رو پخش ميكنه:
"اينكه بگوييم با روي كار آمدن يك كانديد به عنوان رئيس جمهور، انقلاب شكست ميخورد و نابود ميشود و يا همه جا بهشت ميشود؛ هر دو كاملا از اساس اشتباه است."
واقعا هم چرا گاهي ما فكر ميكنيم حتما همه در مقابل هم بايد بايستيم و موضعگيري كنيم؟ مگه الكيه؟ مگه اين انقلاب رو يه فرد به وجود آورده كه يه فرد بخواد نابودش كنه و يا يه فرد بخواد يه دفعه گلستان درست كنه؟ به قول آيت الله خاتمي، كه داره از قول امام داره تعريف ميكنه؛ "همون طوري كه سياهنمايي گذشته اشتباهه، سياه نمايي آينده هم اشتباهه. و با پايان انتخابات همه بايد حواسمان باشد كه رقابتها تمام ميشوند و رفاقتها بايد باقي بمانند."
خوشبختانه من كه يه سهم كوچيك تو جامعهام دارم، با هر كسي كه صحبت ميكنم و جوياي نظرات ميشم، اتفاقا خوشحال ميشم كه همه در حال تحقيق و بررسين و واقعا مردم با هر انتخاباتي چقدر رشد پيدا ميكنن. واقعا اين انتخاباتا خيلي برا بالا بردن سطح معرفت و آگاهيها اثر دارن. و بحث و تلاش براي ترجيح خوبتر و باشرايط عاليتر بر خوب و با شرايط خوب است و خود همين جاي شكر را دارد.
هميشه انتخابات كه نزديك ميشه، پر از شور و حال ميشم و احساس تكليف و حس خوب جنب و جوش و فعاليت و اثرگذاري و نقشگذاري(هم تو سرنوشت كشور با راي خودم و هم تبليغ گفتمان و نيازهاي كشور و معيارها و ملاكهاي اصلح)
كلا فصل انتخابات با وجود نگرانيها و دلهرههاش خيلي قشنگه. البته اين حس و حال فقط به همون چند روز تبليغات و يا اصلا ثبت نام نامزدهاي احتمالي و ميام نميامها برنميگرده؛ بلكه خيلي زودتر و با آغاز تحركات و اقدامات افراد سياسي مطرح و غيرمطرح در كشور، حس و وظيفه تحقيق و بررسي صلاحيتها شروع ميشه و حسابي هم آدمو درگير ميكنه.
تا جايي كه يادمه اولين انتخابات مهمي كه شركت كردم سال هشتاد و چهار بود؛من همدان، دانشگاه بودم و دور از خانواده و كاملا داخل تبليغات نامزدها؛ و چقدر برام لذتبخش بود تحقيق در مورد نامزدها و مطالعه و صحبت در مورد افكار و عقايد و عملكردها و به نتيجه رسيدن و ...
سال 88 هم كه از پاييز سال قبلش، فضا خيلي زودتر تو جامعه سياسي شده بود و هر روز بايد پيگير اخبار ميبوديم و يه پامون بايد مدام تو رسانهها بود و تا خود ايام انتخابات كه ديگه اوج فعاليتها بود و يادمه روزهايي كه از كله سحرتا ديروقت شب در حال فعاليت بوديم و بعد هم كه فتنه 88 و زور زدنهاي فراوان دشمن و ضدانقلاب و بالاخره ماجرا ختم شد به روز بزرگ و زيباي 9 دي.
بالاخره اون ايام گذشت و گذشت تا رسيديم به لحظه تحويل سال 92 و شنيدن حرفاي واقعا در و گوهر حضرت ماه در آغازين لحظههاي سال نو. بعله، اسم قشنگ حماسه سياسي و حماسه اقتضادي و حس قشنگ فول انرژي شدن و حس سنگيني تكليف رو دوشمون.
اصلا حماسه يعني چي؟ حتي موقع اداي اين كلمه احساس ميكنم بايد به شكل خاص بيان شه. به شكل حماسي.كار به معناي لغويش ندارم؛ حماسه يعني يه كار بسيار اثرگذار و خيرهكننده. كاري كه كارستون باشه به قول قديميا. كاري كه حال دشمنو بگيره و دشمنو مأيوس كنه و براي كشور هم ارمغان عزت داشته باشه، عزت همه جانبه، هم در زمينه اقتصاد و اقتدار و روابط خارجي و... اصلا به نظر من حماسه رو تو قالب كلمات نميشه تفسير كرد، بلكه بايد با عمل تفسيرش كرد.
قراره ايشاللا كمتر از يه ماه ديگه حماسه به پا كنيم. هم حماسه حضور؛ حضور حداكثري و پرشور و هم حماسه انتخاب.انتخاب فرد اصلح. اصلح بين اين همه نامزد احتمالي. نامزدهاي گروههاي مختلف و با سلائق و رفتار سياسي و غيرسياسي مختلف. و البته حماسه به نظرم بايد تو همين ايام و تو رفتارهاي تبليغاتي ما و تو اقناع افراد و تو ستاد افراد مختلف و نحوه تبليغات و ستاد رفتنها و همه فعاليتهاي تبليغمون هم باشه. و البته وقتي يك سال به اسم حماسه نامگذاري شده، بايد در كل سال حواسمون به اين كلمه پربار و پرمعني باشه و البته به قول خود حضرت امام خامنهاي، پيامهاي نوروزي و اسامي سالها نبايد فقط منحصر به همون سال باشه.بلكه اين اسامي راهگشاي حتي سالهاي بعد هم بايد باشند.
ان شاءالله از اين به بعد بيشتر راجع به اين حماسه بزرگ سياسي كه قراره توسط ملت ايران آفريده بشه، مينويسم.
____________
راستي اين روزا هم صبح كه از خواب پا ميشم، بعد نماز؛ و هم شبا موقع خواب بيشتر از هميشه ياد امام زمان و غربتش و فرجش ميكنم و هم ياد امام عزيزم؛ امام غريبم، امام خامنهاي و علاوه بر دعا براي درخشان بودن سرنوشت اين انتخابات و خلق شدن يه حماسه دشمن له كن و خداشادكن، دعاي مخصوص ميكنم براي خود حضرت ماه كه خدايا رهبر عزيزمون رو برامون حفظ كن و بهش سلامتي روزافزون بده و به ما هم توفيق اطاعت بيشتر و عمليتر از توصيههاش.